Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Weer illegale netten op het Markermeer

Geplaatst op dinsdag, 17 maart 2015

Weer illegale netten op het Markermeer


Utrecht, 17 maart 2015

Op woensdag 11 maart troffen visserijinspecteurs van de NVWA drie illegale staandwant netten aan op het Markermeer. De netten waren niet voorzien van een geldig merkje, terwijl dat wel verplicht is. Bovendien hadden twee netten kleinere mazen dan wettelijk is toegestaan en de verplichte maatregelen om te voorkomen dat vogels verstrikt raken in de netten waren ook niet genomen.

De NVWA-inspecteurs ontdekten de illegale netten tijdens een controle in de omgeving van Lelystad. Ze waren bevestigd aan drie netten met een geldig merkje. Zo'n merkje is geregistreerd en geeft aan welk bedrijf de eigenaar is. De NVWA heeft in overleg met het Functioneel Parket alle netten in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de beroepsvisser. Een officier van justitie beslist hoe de zaak verder wordt afgehandeld.

Recidivist

De visser ging eerder in de fout, vorig jaar augustus nam de NVWA vijf schietfuiken van hetzelfde visserijbedrijf in beslag op een plek waar het vissen met dergelijke netten verboden is. Daarvoor heeft de beroepsvisser een boete van 1.700 euro gekregen.

Bron: NVWA

p.s. NeVepaling heeft al eerder een oproep gedaan om aan de toekomst te denken en afstand genomen van de illegale vispraktijken door beroepsvissers op het IJsselmeer.Bookmark and Share