Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Grootste intrek glasaal sinds jaren '70

Geplaatst op vrijdag, 4 april 2014

Grootste intrek glasaal sinds jaren '70

Verenigd Koninkrijk, 4 april 2014

Naar het laat aanzien is 2014 definitief een doorbraak in de aankomst van glasaal in heel Europa bereikt. De laatste jaren verdubbelde elk jaar de aankomst van glasaal voor de Europese kusten. Echter dit jaar is een trek zichtbaar die vergelijkbaar is met die van de topjaren in de jaren '70 van de vorige eeuw. Sinds die tijd zijn meer dergelijke hoeveelheden waargenomen.

Op de foto is te zien dat het krioelt van de jonge paling. Wetenschappers kunnen het (nog) niet verklaren. Men denkt dat de beperking van de visserij en de herstelmaatregelen, zoals het naar helpen van volwassen paling in het najaar,  die sinds vijf jaar in Europa zijn ingesteld mede verantwoordelijk zijn voor de ongekende aankomst van jonge paling dit jaar.

Bron: Sustainable Eelgroup UKBookmark and Share