Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Gesmokkelde babypaling Schiphol terug de natuur in

Geplaatst op zaterdag, 29 april 2017

Smokkelwaar krijgt de vrijheid in Zeeuws-Vlaanderen

Wageningen, 28 april 2017

De 72 kilo babypaling, waarmee twee Chinese smokkelaars op tweede paasdag op Schiphol werden betrapt, is weer uitgezet in de natuur.

De smokkelaars wilden met de palingen, die zij met water gevulde plastic zakken hadden verdeeld over zes koffers, naar China smokkelen De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit nam de in totaal 36 plastic zakken met Europese paling in beslag.

Vrijdag zijn de honderdduizenden jonge palinkjes in Zeeland uitgezet. "De smokkelaars hebben de palingen waarschijnlijk uit Zuid-Europa gehaald. Maar ze komen niet met een paspoort, dus zeker weten doen we het niet," aldus de woordvoerder van de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN), een stichting die toeziet op duurzame palingvangst.


Een kilo glasaal bevat ongeveer drieeneenhalfduizend stuks babypalingen


115.00 euro
Het overgrote deel van de babypalingen heeft de smokkelactie overleefd en is ongehavend in de natuur uitgezet. De riviermondingen in Zeeland zijn voor de palingen een gezond opgroeigebied. Als ze over een tiental jaren volwassen zijn, kunnen ze van daaruit terug naar zee en voor nageslacht zorgen.

De inbeslaggenomen dieren hebben sinds Pasen in quarantaine doorgebracht. De partij zou in China een handelswaarde hebben van circa 115.000 euro. De handel in glasaal buiten de Europese Unie is verboden. Tegen de man en de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt; zij komen in juli voor de rechter.

bron: ParoolBookmark and Share