Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Europese paling in beslag genomen in China

Geplaatst op vrijdag, 17 januari 2014

Europese paling in beslag genomen in China

China

Zhang Lifeng, inspecteur van het Beijing Entry-Exit Inspection and Quarantine Bureau, bekijkt de in beslag genomen paling. (Xinhua/Luo Xiaoguang)

 

China, Beijing, 14 januari 2014

Enkele tientallen duizenden levende jonge palingen afkomstig zijn op de luchthaven van Beijing International Airport beslag genomen. De zending was afkomstig uit Duitsland Dit melden lokale autoriteiten van het Peking Entry-Exit Inspection en quarantaine Bureau.

In totaal zijn afgelopen week 12 eenheden in beslag waarin levende jonge exemplaren van de soort Anguilla anguilla, de Europese paling, zaten.

De vervoerder was op weg naar de provincie Fujian in het Zuid-Oosten van China. Daar zouden de palingen opgekweekt worden. De koper in China had ook geen vergunning van de Chinese overheid om aquatische producten het land in te voeren.

Beschermde diersoort

De Europese paling is een beschermde diersoort waarvoor handelsbeperkende maatregelen gelden. Zo staat paling op de CITES Appendix II lijst de lijst voor soorten die niet met direct uitsterven worden bedreigd. Zonder toestemming van CITES is het verboden om Europese paling buiten het oorspronkelijke leefgebied te verhandelen. Hiermee staat vast dat de in beslag genomen partij illegaal verhandeld was.

bron: News.cn

 Bookmark and Share