Uw mening telt

VISwijzer over paling"De VISwijzer geeft vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Op zich een goed instrument om consumenten te begeleiden bij het maken van een keuze. Paling krijgt van de VISwijzer een rode (liever niet) beoordeling. NeVePaling vindt de beoordelingsmethodiek die de VISwijzer gebruikt echter ongeschikt voor soorten die migreren van zout naar zoet en vice versa. Paling is zo'n soort met een katadrome leefwijze. Door paling te beoordelen als een schol of kabeljauw maakt de VISwijzer volgens ons een onjuiste beoordeling.  NeVepaling leden willen hierover graag in gesprek met de Good Fish Foundation, de organisatie achter de VISwijzer. "Is een open dialoog tussen Good Fish Foundation en de palingsector een goede manier om te komen tot een groene beoordeling voor paling op de VISwijzer?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen
Uw bevindt zich in: Feiten & Cijfers / Werkgelegenheid

Werkgelegenheid

De palingbranche biedt binnen Nederland werkgelegenheid aan een kleine 1300 personen.

De verwerking van paling is veelal " edel handwerk van ambachtslieden". Vakkennis doet men op binnen de bedrijven om het simpele feit dat er geen "palingschool" is waar je dit vak kan leren. Het ambacht gaat van geslacht tot geslacht.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdRSidSW39J60CwUN1OD5SzABEYrh3aorr3sd6J_DSMxxxsdg&t=1&usg=__CbG5dH6LgczipW-3ffKqUb-xqUM=