Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Ja
52%
Nee
48%
826 stemmen in totaal
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Illegale fuiken bij gemaal de Helsdeur in Den Helder

Geplaatst op woensdag, 31 oktober 2018

Illegale fuiken bij gemaal de Helsdeur in Den Helder

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben samen met BOA’s van Sportvisserij Midwest Nederland 21 illegale aalfuiken aangetroffen bij het gemaal De Helsdeur in Den Helder. De vondst werd gedaan naar aanleiding van een melding van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De fuiken die in de buurt van het gemaal waren uitgezet zaten stampvol met wolhandkrab en schieraal. Schieralen zijn volwassen palingen die naar de open zee trekken om zich voort te kunnen planten in de Sargagossozee.  De krabben en schieralen zijn ter plekke weer vrijgelaten, en de fuiken zijn uit het water verwijderd en in beslag genomen. De NVWA doet verder onderzoek naar de eigenaar van deze fuiken.

Om de schieraal de kans te geven naar zee te kunnen trekken om zich voort te planten is het in de maanden september tot en met november verboden om met aalfuiken te vissen. Deze maatregel heeft als doel om de aalstand te verbeteren.

 

bron: NVWABookmark and Share