Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Ja
52%
Nee
48%
826 stemmen in totaal
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

DUPAN voorzitter doet oproep aan Aalherstelgroep

Geplaatst op vrijdag, 14 april 2017

Op 24 maart deed DUPAN voorzitter Alex Koelewijn in het Weekblad Visserijnieuws een duidelijke oproep aan de leden van de Aalherstelgroep.

Het begon allemaal met een positief artikel over de palingstand in Nederland van de hand van een journalist bij het Algemeen Dagblad. Dit artikel was de reden voor de 85-jarige Jan Terlouw die voorzitter is van een groep die zichzelf de Aalherstelgroep noemt om furieus te reageren met een negatief verhaal in een ingezonden artikel in dezelfde krant. DUPAN reageerde op haar beurt zeer ingetogen en deed tegelijk een oproep aan Jan. Die oproep werd nogmaals en uitgebreider herhaald in Visserijnieuws.

Hieronder het artikel uit Visserijnieuws.Bookmark and Share