Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Voorlichting over vangstverbod

Geplaatst op maandag, 14 maart 2011

Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over het ingestelde vangstverbod voor paling en wolhandkrab binnen bepaalde gebieden in Nederland. Het  vangstverbod zal ingesteld worden voor een groot aantal wateren (Rivierengebied) in Nederland. De lijst met wateren is afgelopen week bekend gemaakt.

De bijeenkomst is bedoeld voor binnenvissers die te maken krijgen met dit verbod. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 14 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur in Hotel Van der Valk in Ridderkerk (Krommeweg 1).

Waarom vangstverbod

De paling en wolhandkrab in de wateren van deze gebieden bevatten meer schadelijke stoffen (dioxine en dioxine-achtige) dan volgens Europese regels is toegestaan. Dit kan schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Deze paling en wolhandkrab mag daarom niet in de handel worden gebracht.

Bron: EL&IBookmark and Share