Uw mening telt

VISwijzer over paling"De VISwijzer geeft vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Op zich een goed instrument om consumenten te begeleiden bij het maken van een keuze. Paling krijgt van de VISwijzer een rode (liever niet) beoordeling. NeVePaling vindt de beoordelingsmethodiek die de VISwijzer gebruikt echter ongeschikt voor soorten die migreren van zout naar zoet en vice versa. Paling is zo'n soort met een katadrome leefwijze. Door paling te beoordelen als een schol of kabeljauw maakt de VISwijzer volgens ons een onjuiste beoordeling.  NeVepaling leden willen hierover graag in gesprek met de Good Fish Foundation, de organisatie achter de VISwijzer. "Is een open dialoog tussen Good Fish Foundation en de palingsector een goede manier om te komen tot een groene beoordeling voor paling op de VISwijzer?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Stroperij vooral bestemd voor clandistiene handel

Geplaatst op zaterdag, 10 augustus 2013

illegale fuiken gevonden in Graauwse Kreek

Graauw, 9 augustus 2013

In de Graauwse Kreek zijn deze week elf illegale fuiken gevonden. Dat gebeurde tijdens een controle van Staatsbosbeheer, de politie en de plaatselijke visvereniging.


De controleurs haalden uit de fuiken in de Graauwse Kreek een grote karper, een krab, zes palingen, drie zeelten, drie rietvoorns, tien kolbleien, vijf baarzen en drie botten. Vooral de paling is bestemd voor de clandestiene handel. Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden. De illegale fuiken worden vernietigd.

Stroperij
Visstroperij wordt hard aangepakt om inheemse vissoorten en het ecologisch evenwicht te beschermen. Overtredingen kunnen leiden tot forse boetes en zelfs gevangenisstraf.
 
bron: Omroep Zeeland


Bookmark and Share