Uw mening telt

VISwijzer ongeschikt voor palingDe VISwijzer geeft vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Op zich een goed instrument om consumenten te begeleiden bij het maken van een keuze. Paling krijgt van de VISwijzer een rode (liever niet) beoordeling. De beoordelingsmethodiek die de VISwijzer gebruikt is echter ongeschikt voor soorten die migreren van zout naar zoet en vice versa. Paling is zo'n soort met een katadrome leefwijze. Door paling te beoordelen als een schol of kabeljauw maakt de VISwijzer dus een onjuiste beoordeling. NeVePaling wil al jaren in gesprek met de eigenaars van de VISwijzer, de Good Fish Foundation over de beoordelingsmethodiek. Tot aan de dag van vandaag weigert de Good Fish Foundation een dergelijk overleg. Is het onbehoorlijk van de organisatie achter de VISwijzer om de inhoudelijke discussie over de beoordelingsmethodiek uit de weg te gaan?
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

DUPAN voorzitter doet oproep aan Aalherstelgroep

Geplaatst op vrijdag, 14 april 2017

Op 24 maart deed DUPAN voorzitter Alex Koelewijn in het Weekblad Visserijnieuws een duidelijke oproep aan de leden van de Aalherstelgroep.

Het begon allemaal met een positief artikel over de palingstand in Nederland van de hand van een journalist bij het Algemeen Dagblad. Dit artikel was de reden voor de 85-jarige Jan Terlouw die voorzitter is van een groep die zichzelf de Aalherstelgroep noemt om furieus te reageren met een negatief verhaal in een ingezonden artikel in dezelfde krant. DUPAN reageerde op haar beurt zeer ingetogen en deed tegelijk een oproep aan Jan. Die oproep werd nogmaals en uitgebreider herhaald in Visserijnieuws.

Hieronder het artikel uit Visserijnieuws.Bookmark and Share